Jalkinepalvelu

Meiltä saat monipuolista jalkineiden korjausta. Vaihdamme kenkien pohjia ja vetoketjuja, ompelemme saumoja, hoidamme, venytämme ja lankkaamme jalkineita. Tervetuloa palveltavaksi!

Yleisimpiä korjaustoimenpiteitä kengille:

  • korko- ja kantalappujen vaihto
  • erilaiset liimaukset
  • vetoketjujen vaihto kenkiin, sekä joihinkin laukkuihin. Kysy tarkemmin.
  • saumojen ompelu
  • paikkaukset
  • hoito ja käsinlankkaus
  • venytykset
  • tukirautojen vaihdot kenkiin
  • lemmikkieläinten aiheuttamat vauriot

Käy siis näyttämässä kenkäsi meillä ennen niiden poisheittämistä – voimme hyvinkin vielä pelastaa ne!

Kantalappujen vaihto

Ovatko kenkien kantalappusi liukkaat tai kopisevat?
Meiltä saat kenkiisi hiljaiset ja pitävät kantalaput, jotka toimivat myös talvisissa olosuhteissamme.
Käytämme ainoastaan kumimateriaaleja, jotka ovat pehmeitä, kestäviä ja hilljaisia.

Jos kantalappujen kuluminen yllättää ja korkolappujen lisäksi kantakin on kulunut, ei ole syytä huoleen, sillä saamme myös kannan entisöityä ja näyttämään uudenveroiselta.

Koska kenkiä löytyy markkinoilta melkoinen valikoima, löytyy myös
materiaalivaihtoehdoistamme jokaiselle jotakin, sillä se on Kuopion laajin ja monipuolisin.

Puolipohjien vaihto

Ovatko kenkäsi pohjat kuluneet jo loppuun tai tuntuvatko ne muuten vain liukkaalta?
Näihinkin ongelmiin meillä on ratkaisu. Liukkaan tai huonon pohjan tilalle voidaan vaihtaa pitävät ja kestävät puolipojat. Materiaalivaihtoehdoista löytyy niin kumia kuin nahkaakin.
Näin ollen nahkakenkien pohjaukset onnistuvat myös.

Kokopohjien vaihto

Murenevien kokopohjien tilalle meiltä löytyy uutta vaihtopohjaa. Vaihtopohjana käytämme täysin kotimaista PU tai TPU pohjaa. Valikoimista löytyy myös muutama täyskumipohjavaihtoehto.
Tuo hajoavat kengät meille, niin katsotaan millaista uutta pohjaa niihin olisi mahdollista saada.

Tanssikengät

Tanssikenkiin meiltä löytyy uutta haljasnahka niin pohjaan kuin kantaankin.
Toisena vaihtoehtona on synteettinen pohjamateriaali, mistä monet ammattitanssijatkin ovat pitäneet.

Suosittelemme tekemään kevät-tai talvihuollon kenkiisi hyvissä ajoin, jolloin kengät ovat valmiina, kun kelit sitä vaativat. Korjaamme toki jalkineesi odottaessasi vaikka pakkasilla kiireen keskellä; olemmehan Kuopion nopein suutaripalvelu ympäri vuoden.

Lankkaus

Nahkakengät nauttivat käsin lankkauksesta, sillä kengät puhdistetaan, hoidetaan ja suojataan kosteudelta samalla kertaa. Lankatut kengät ovat kauniimmat ja kestävämmät. Valikoimastamme löytyy myös kaikkiin työvaiheisiin soveltuvia hoitotuotteita, joiden käytössä luonnollisesti pyydettäessä ohjaamme.

Venytys

Kenkää voi venyttää noin puoli numeroa kengän materiaalista riippuen. Jalkineeseen on helpompi saada lisää leveyttä, kuin pituutta. Huomioithan, että keinomateriaali palautuu ja kengän sisällä olevat jäykisteet ja tietyt rakenteet eivät veny.
Jos sinulla on kenkä, jota toivot venytettävän, se kannattaa tuoda näytille. Tällöin voimme arvioida jalkineen venyvyyden. Pelkän kuvan perusteella emme voi varmuudella kertoa miten jalkine venyy.

Venytyksessä kestää vähintään neljä tuntia ja mieluiten yön yli, joten venytyksiä emme pysty tekemään odottaessa. Jalkine kostutetaan erikoisaineella ja asetetaan sopivaan lestiin, jossa mekaaninen venytys vie oman aikansa.

Liimaus

Suutari ei liimaa kenkiäsi ”erikeepperillä”, vaan käyttää erikoisliimoja, jotka käyvät parhaiten jalkineen pohjan materiaaleille. Materiaalitunnistus on keskeinen osa ammattitaitoa.

Oletko kiinnostunut korjaamaan kenkiäsi itse? Tällöin kannattaa huomioida, että kotiin myytävät liimat ovat yleensä yleisliimoja, joilla ei pysty liimaamaan yhtä tehokkaasti ja kestävästi kengän materiaaleja, kuin suutari.
Kengät ovat elastisia ja liikkuvat käytettäessä, joten jäykät liimat, kuten kaksikomponettiliimat, eivät kestä kengän liikkeitä.
Joitain erikoisliimoja, joita suutaritkin käyttävät voi ostaa muutamista valikoiduista lähteistä myös kotiin, mutta useita liimoja täytyy osata käsitellä niiden vaatimalla tavalla (esimerkiksi ilmastoinnin on oltava kohdennettu ja ihokontaktia tulee välttää).

Pulmia jalkineiden kanssa? Ei hätää. Tuo kenkä näytille ja useimmissa tapauksissa löydätte meiltä ratkaisun ongelmaanne. Vain isot muutostyöt, ratsastuskenkien vetoketjujen vaihto ja varren kavennukset eivät tällä hetkellä kuulu palveluvalikoimaamme.